Pomeranian ırkı köpekler görüntüleri, neşeli tavırları ve küçük boyutları yüzünden pek çok insanın hayallerini süslemektedir. Günümüzde günden güne daha fazla popülerleşen bir ırk olan Pomeranian sahipleri küçük boyutları yüzünden onların köpek eğitimine ihtiyacı olmadığını düşünerek sahiplenir ancak daha son tüm köpek ırkları için köpek eğitiminin çok önemli olduğunun farkına varırlar.
Pomeranian ırkı fiziksel olarak oyuncak kategorisinde yer alır. Hareketsiz bir biçimde iken onun pelüş bir ayı olduğunu bile düşünebilirsiniz. Erkeklerde yükseklik (omuzdan yere) ortalama; 18 – 30 cm dişilerde ise aynı şekilde ortalama olarak 18 – 30 cm. Kilo olarak ise dişi ve erkekler yine aynı ortalamaya sahip 1-3 kg. Bilindiği üzere küçük ırk köpekler büyük ırk köpeklere göre daha uzun bir yaşam sürebilmektedir. Bu tatlı köpeğin ortalama ömrü 14-16 yıldır ancak daha uzun yaşayan Pomeranian ırkı köpeklerde vardır.
Bu küçük ırk tatlı olduğu kadar aynı zamanda zekidir. Firmamıza son zamanlarda gelen köpek eğitimi taleplerinin büyük bölümünde Pomerian Boo ırkı yer almaktadır. Diğer tüm ırklarda olduğu gibi bu ırkta da büyük başarı elde eden ve istikrarını koruyan firmamız. Pomeranian Boo Eğitimi ile alakalı değerli köpek sahiplerine önemli bilgiler sunmak istedik. Yıllardır elde ettiğimiz tecrübelere bu blog yazısın yer vereceğiz.
Pomeranian ırkı küçük bedene sahip olduğu için bu ırk sahiplenenler genelde ev içerisi tuvalet eğitim biçimini tercih ederler. İçeride tuvalet eğitimi olarak isimlendirilen bu eğitim biçiminde tüm eğitimlerde olduğu gibi önceliğimiz sabır, sevgi ve disiplin. Bu üçü olmadan mutlak başarıdan her zaman uzak kalacağız.
Köpek tuvalet eğitiminde köpek pek çok köpek yanlış ve istenmeyen yerlere tuvalet yapabilmektedir. Bu noktada siz köpek sahiplerinin çözümü sabırlı ve sevgi dolu bir biçimde köpeğe doğru tuvalet biçimini öğretmek olacaktır. Eğer azarlama ve şiddet gibi olumsuz olaylara başvurursanız köpek ömrü boyunca korkak olabilir ve aranızda ki ilişki büyük bir darbe almış olur.
Pomeranian Boo ırkı köpekler genelde içeride tuvalet eğitimi ile tuvalet eğitime başlamaktadır. İçeride tuvalet eğitiminde öncelikle köpeğin tuvalet için kullanacağı oda seçilmiş olmalıdır. Bu odanın yerleri tamamen gazete kağıdı ile kaplanmalı ve köpek her tuvalet hareketi sergilediğinde onu bu odaya götürüp tuvaletini yapmasını beklemeliyiz.
Tabi ki sindirim sistemi yeni gelişen tatlı köpeğimizin ne zaman ve nerede tuvalet yapacağını bilmediğimiz için bu süreç boyunca iyi bir gözlemci olmanız gerekecektir. Köpek eğitimlerinin tamamında iyi bir gözlemci olmanız çok işe yarar. Köpeğin davranışlarını analiz edebiliyor olmanız onun sorunlarını kısa sürede çözmenize fayda sağlar. Örnek beraber yaşadıkça bir süre sonra köpeğin ne zaman tuvalet yapacağınız sezeceksiniz ve onu bir kaza yaşanmadan tuvalet alanına götüreceksiniz.
Köpeğin tuvalet odasında tuvaletini yaptığı gazete kağıdının üzerini temizleyip kağıdı aynı yere koymalısınız ve bu bölgeyi kimyasallarla asla temizlemeyin. Çünkü bir sonra ki seferde o noktanın kokusunu alarak o noktaya tuvalet yapması gerekir. Köpekler iç güdüsel olarak daha önce tuvalet yaptığı yeri koklar ve aynı noktaya tekrar yapar aslında bu iç güdü tuvalet eğitimini kolay kılan en önemi köpek özelliklerinden.
Pomeranian Köpek tuvalet eğitiminde başarı bir şekilde sürece devam ederken zamanla odada ki gazete kağıdını sayısını düşürebilirsiniz. Bu noktada sizin gözleminiz çok büyük önem taşır. Çünkü her köpeğin eğitimi kavrama süresi farklıdır.
Tüm köpekler yavru iken aldıkları eğitimlerde pek çok kez hata yapar. Bizim onları her zaman desteklememiz gerekir. Eğer iyi ebeveynler olmazsak sonuç istediğimiz gibi olmaz. Tuvalet eğitiminde pek çok kez köpek yanlış yerlere tuvalet yapabilir. Bu durumda sizin almanız gereken en önemli aksiyon o bölgeyi kimyasallar ile iyice temizlemek çünkü eğer koku kalırsa köpek sürekli o noktayı tuvalet noktası olarak kullanır. Ve asla şiddet ve azarlama gibi davranışlar yapmamalısınız.
Pomeranian Boo ırkı köpekler doğar doğmaz tüm köpeklerde olduğu gibi annesinden bir takım iç güdüsel eğitimler alır. Ancak tabi ki bu bizim için yeterli değildir. Biz köpeğimize ortalama olarak 8. Haftadan itibaren eğitim verebilir. Köpek büyüdükçe eğitimlere daha yatkın olacaktır ancak ne kadar erken başlarsak o kadar iyi sonuç alırız.
Temel itaat eğitimi, köpeklerin aldığı ilk itaat eğitimi türüdür. Köpeklerin mevcut algısı, davranışları ve beklentileri çokta bizimle yaşamak için uygun olmasa da bunu köpek eğitimleri ile değiştirmemiz mümkün ve bu durumdan köpeklerde asla şikayet olmayacak aksine daha mutlu ve güçlü bir birlikteliğiniz olacak. Can dostlarımız köpeklerimizin bizimle daha uyumlu yaşaması için mutlaka temel itaat eğitimi ve eğer gerekli ise ileri itaat eğitimi almaları şarttır.
Temel itaat eğitiminde başta köpeklerin sahipleri tarafından gözlemlenen olumsuz davranışlarını engellemek için çözümler üretilir. Daha sonra Takip Komutu (Sol tarafınızda çekiştirmeden yürür) Otur Komutu, Otur Bekle Komutu, Yat Bekle Komutu, Yat Komutu, Hayır Komutu, Aferin Komutu, Gel Komutu gibi komutlar öğretilir. Bu komutlar sayesinde köpek sahibi ile daha uyumlu bir yaşam sürecek, sosyal ortamlarda karşılaşabileceği sorunlara karşı sahibi direk olarak bir komut ile müdahale edebilecektir.
Pomaranian İleri itaat eğitimi genel olarak köpeklerin temel itaat eğitiminde aldıkları eğitimi daha sağlam bir hale getirilmek için uygulanır. Bu eğitimin en önemli şart ise köpek temel itaat eğitiminden başarılı bir biçimde ayrılmış olması gerekir. Eğer Temel itaat eğitiminde başarı elde edemezse ileri itaat eğitimini de alamaz.
Bu eğitimde bir önce ki aşamada ki komutları tasmasız olarak yapması sağlanır. Bu sahibi köpek üzerinde daha kontrollü bir hale getirir. Köpek her ortamda çevresinde ne olursa olsun sahibinin komutlarını severek ve isteyerek gerçekleştirir. İleri itaat eğitimi konusunda ya da diğer eğitim türleri hakkında destek almak için istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Köpekler sosyal canlılardır. Ancak günümüzde ev içerisinde yaşayan köpekler pek çok sosyal ortamı yavruluk dönemlerinde öğrenemediği için ileri dönemlerde evden dışarı çıkınca, diğer köpekleri görünce ya da diğer sosyal ortam ögeleri ile karşılaşınca aşırı tepkiler verebiliyor. Bunu engellemek için yavruluk döneminde sosyal ortamlarda karşılaşacağı tüm ögelerle tanıştırmanız çok önemlidir.
Bunun içinde yavruluk döneminde arkadaşlarınızı sık sık evinize çağırıp yabancılara köpeğinizi alıştırabilirsiniz. Köpek parklarında diğer köpeklerle sizin gözetiminizde tanışmasına izin verebilirsiniz. Bu ve bunun gibi pek çok köpek sosyalleştirme aşaması köpeğin sahibi ile mutlu bir beraberlik geçirmesi için çok önemlidir.
Köpek eğitimi, köpek oteli gibi hizmetlerimizden faydalanmak ya da bilgi almak için istediğiniz vakitte bizimle iletişime geçebilirsiniz.